Matematică
fluture
2016-04-11 18:31:09
Intro sticla sunt 20 cl sirop de sirop de tuse .Mariei ,fiind racita ,i-a precis medicul sa ia de 4 ori pe zi cate 5 ml de sirop,timp de o saptamana.Ce cantitate de sirop ramane in sticluta?
Răspunsuri la întrebare
elenasofia12
2016-04-12 01:00:28

5ml = 0.5 cl 4x0.5 = 2cl / pe zi => 7 (zile) x 2 (cl) = 14 cl de sirop 20 - 14 = 6 cl sirop ramas

mondialubossjg
2016-04-12 01:01:43

20 de cl =200ml. 4×5= 20 ml pe zi ,iar o saptamana are 7 zile deci faci 20 ×7=140 ml pe saptamana. Acm scazi din 200 pe 140 si iti va ramane 60 ml ,adica 6cl

Adăugați un răspuns