Matematică
coroamamalina
2016-04-13 22:35:24
La filmul Pamantu-casa noastra s-au vindut 96 de bilete pentru adulti si pentru copii.Nr biletelor vandute pt adulti este de 7 ori mai mare decat biletele pt copii.Cati adulti au fost la film? Dar copii?
Răspunsuri la întrebare
sofian11
2016-04-13 23:39:57

a - numarul adultilor care au cumparat bilete c - numarul copiilor care au cumparat bilete a + c = 96 a = 7c Il inlocuim pe a: 7c + c = 96 8c = 96 c = 12 bilete a = 7c = 7 * 12 = 84 bilete

denisacioaca
2016-04-13 23:41:12

Ad =adulti C=copii C ×7=ad C+7c=8c =96 C=96÷8 C=12 Ad =12×7=84

Adăugați un răspuns