Matematică
bordeimita
2016-04-14 23:04:09
Intr-un supermarket erau: 600 kg. mere,de 3 ori mai multe pere decat mere si inca 200 kg, de 4 ori mai multe caise decat mare .S au vandut intr o zi; a treia parte din mere ,o jumatate din pere si o patrime din caise .Cate kg de fructe au mai rams in supermarket ?
Răspunsuri la întrebare
Dei13
2016-04-14 23:50:09

Cate pere? 600x3+200=2000 Cate caise? 600x4=2400 Cate mere s-au vandut? 600:3=200 Cate pere s-au vandut? 2000:2=1000 Cate caise s-au vandut? 2400:4=600 Cate kg mere au ramas/ 600-200=400 Cate kg de pere au ramas? 2000-1000=1000 cate kg de caise au ramas? 2400-600=1800 Cate kg de fructe au ramas? 400+1000+1800=3200kg de fructe

Adăugați un răspuns