Limba română
boiancizmas
2015-11-10 05:19:39
Va roooog trebuie sa invat asta! : -imagini artistice -figuri de stil -moduri de expunere -familia lexicala -camp lexical Macar 3 din ele sa imi spuneti ca nu ma supar. Dau 20 de puncte si coroana
Răspunsuri la întrebare
SOMI
2015-11-10 09:16:47

- Imaginile artistice sunt: imagini cromatice( de culoare) imagini auditive imagini vizuale imagini de miscare imagini orfactive -Figurile de stil sunt: Epitetul( figura de care exprima insusiri unui substantiv sau verb cu rolul de al impresiona pe cititor) Comparatia( figura de stil care compara un obiect cu altul, cu scopul de a impresiona cititorul) Personificarea( figura de stil prin care se atribuie insusiri omenesti unor lucruri, fenomene ale naturii) Inversiunea( figura de stil care inverseaza pozitia adjectivului cu cea a substantivului cu scopul de a impresiona) Modurile de expunere sunt: Naratiunea Descrierea Dialogul Monologul( atunci cand o persoana vorbeste cu sine insusi) Familia lexicala Este familia unui cuvand, ce are atat structura asemanatoare cat si intelesul. Este luata o baza careia i se adauga sufixe si prefixe. Campul lexical Este familia inlantuita al unui cuvant, ce are intelesul asemanator. Succes!

alexburlacu20
2015-11-10 09:18:02

1) campul lexical - cuvinte care fac parte din aceasi categorie.  EX> natura-  plante, flori, legume, fructe, frunze, precipitatii. 2) familia lexicala - cuvinte care se formeaza cu ajutorul prefixului si a sufixului. EX>padure - padurice, padurar, reampadurit. 3) Moduri de expunere 1) naratiunea - relatarea intamplarilor in ordine cronologica. 2) dialogul - schimbul de replici dintre doua sau mai multe personaje literare. 3) monologul - vorbirea unui personaj cu sine insusi. 4) descrierea - prezentarea particularitatilor unui obiect, fenomen al naturii, peisaj sau personaj. Figuri de stil 1) epitet - este figura de stil prin care se exprima insusiri deosebite ale obiectelor, prezentandu-le intr-o lumina aparte, ele adresandu-se imaginatiei si sensibilitatii noastre. 2) personificare - este figura de stil prin care se atribuie insusiri omenesti fiintelor necuvantatoare, lucrurilor si fenomenele naturii unui substantiv sau verb. Imaginile artistice imaginile artistice sunt imbinarile de cuvinte utilizate de autor pentru a sensibiliza cititorul.   IMAGINILE  ARTISTICE  POT  FI    auditive vizuale olfactive tactile dinamice monotorii                     SPER CA TE-AM AJUTAT!!!                               NU UITA DE COROANA !!!                    

Adăugați un răspuns