Matematică
Alexandru239
2015-11-12 00:24:39
imi puteti explica si mie chestia asta! de ex am ex astea doua (-2)^3-(-5)^0....... si (-3)^3+(-1)^0-(-2)^2..... care este faza cu acele minusuri pt ca am cautat raspunsul si la primul nu s a transformat in plus dar la al doilea da.-(-2)..si -(-5).... Va rog ajutati ma.Dau coroana celei mai bune explicatii.
Răspunsuri la întrebare
dima06012
2015-11-12 01:57:13

..............................

stecher
2015-11-12 01:58:28

Daca puterea unui numar pozitiv sau negativ e PARA⇒acel numar va fi INTOTDEUNA pozitiv,deci: (-2)^3=-2^3=-8                   (-2)^2=2^2=4 deoarece (-2)^3=(-2)(-2)(-2)=4*(-2)=-8                  stim ca - * - = +                              - * + = - deci la primul:-8-1=-9 la al 2-lea:-27+1-4=-30

Adăugați un răspuns